dinsdag 7 februari 2012

ATC's

Ik wil jullie graag wat verschillende ATC-kaartjes laten zien, die ik de afgelopen maanden heb gemaakt.ATC's zijn eigenlijk kleine kunstwerkjes en zijn een variant op verzamelkaartjes zoals Magic, Harry Potter en Pokémon. 


ATC staat voor Artist Trading Card. Deze kaartjes zijn in 1997 bedacht door een Zwitserse kunstenaar: M.Vänçi Stirnemann.
Alle technieken en materialen zijn toegestaan. Stempelen, schilderen, tekenen, fotograferen, 3D-plaatjes, scrappen, borduren, het staat helemaal vrij. Zolang je je maar aan de vaste maat houdt.


De maat waar je je aan moet houden is 2,5 x 3,5 inch, of 6,4 x 8,9 centimeter.
Het idee is om deze kaartjes met elkaar te ruilen, ze mogen niet verkocht worden.
Je kunt ze persoonlijk met elkaar ruilen, maar ook per post. Het is de bedoeling om een gelijk aantal met elkaar te ruilen, dus een kaart voor een kaart.
Het ruilen of swappen kan ook met een groep gebeuren. Dat noemen we een swap. Deze wordt door iemand georganiseerd of gehost. Vaak wordt hier een thema aan gekoppeld. De kaartjes hierboven zijn mijn eerste ATC's en heb ik gemaakt voor de Pink Ribbon swap van het Hobbyjournaal (een hobbyforum).
Iedereen die meedoet, stuurt zijn kaartjes naar de host. Deze verdeelt de kaartjes en stuurt ze weer terug aan alle deelnemers.
Alle kaartjes in deze blog (op de Pink Ribbon serie na) zijn gemaakt voor de verjaardags swap van 2012. Iedere deelnemer heeft ongeveer 5 onderwerpen opgegeven die zij leuk vindt. Dit varieert van technieken tot stijlen en thema's. Borduren, stempelen, vintage, ton-sur-ton, kikkers, beertjes, ze staan er allemaal tussen.
Voor iedereen maak je 3 ATC's en je houdt daarbij zoveel mogelijk rekening met de onderwerpen. En in de weken voor je verjaardag krijg je steeds meer enveloppen binnen. Je bewaart de enveloppen en op je verjaardag mag je de hele berg open maken.
Pfoe.... ik moet nog eventjes wachten, mijn verjaardag is op 6 mei. ;-)


Groetjes Marit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten