donderdag 25 juli 2013

Vakantie taart

Wat een weer! De hittegolf is nu een feit. Mij hoor je niet klagen. Tuurlijk is het warm, maar we hebben lang moeten wachten op mooi weer en dan ook nog eens ín de zomer ipv de lente, hihi. Helaas is het binnen ontzettend warm, koel krijg ik het niet meer.

Vandaag wil ik eens iets anders laten zien. Vorige week is hier de vakantie dan eindelijk ook begonnen. En samen met mijn oudste dochter heb ik een lekkere zomertaart gemaakt om de vakantie te vieren.



Het biscuitdeeg heb ik gevuld met zelfgemaakte botercrème en een Mona-toetje, de citroen-kwarttaart. En dat is met dit warme weer een stuk luchtiger dan bijvoorbeeld jam.

Luna's lievelingskleur is roze, dus dat moest natuurlijk de kleur van de taart worden. ;) Bovenop hebben we de taart versierd met bloemetjes en een vlinder, wat toefjes botercrème, een glazuurstift en glazuur met spikkels.







Met dit warme weer moest de fondant regelmatig een poosje de vriezer in omdat het te plakkerig werd met het warme weer. Maar dat mocht de pret niet lukken. Hij is natuurlijk al op en hij was heerlijk!!! :D

Fijne dag nog allemaal.

Liefs Marit

maandag 22 juli 2013

Life is better in Flip Flops

Wat een heerlijk weer is het momenteel!! Ok ok... voor sommigen misschien een beetje te warm. Maar na al die regen in het voorjaar en de slechte zomers van de afgelopen jaren een welkome afwisseling toch?

Ik heb een lekker zomers kaartje voor jullie.



Ik heb deze keer een sketch gebruikt. Eigenlijk heb ik dat nog niet eerder gedaan, maar vond het echt superleuk! Het papier dat ik heb gebruikt is de nieuwe lijn van Maja Design. Ik ben er helemaal weg van!


Tilda is ingekleurd met copics deze keer.






Ik stuur deze in bij Cheerful Sketches Challenge Blog. Een nieuw challenge blog, kennen jullie hem al? De sketch komt daar vandaan.

Liefs Marit

vrijdag 5 juli 2013

Summer lovin'

Wat was het gisteren weer heerlijk weer. 's Middags een lekker zonnetje erbij, ik heb nog lekker in de tuin kunnen zitten. En ondertussen hebben de kinderen buiten gespeeld met een bak water en een waterbaan met bootjes.

Dan is het ook wel tijd voor een lekker zomers kaartje. :)
KreaTeja heeft op Facebook een nieuwe groep opgericht en is de vervanger voor Sollen met KreaTeja. De groep heet Be Challenged.

Je wordt uitgedaagd om een bepaald model kaart te maken. Deze keer is dat de Bendi Fold Card. De uitleg is te vinden op Splitcoaststampers, inclusief een duidelijke video hoe die in elkaar te zetten is.

Dit is dan mijn kaart.



Het designpapier komt uit 2 blokjes van Noor! Design. Het papier met de vissen komt uit Flower Power. En de blauwe en gele ruitjes uit Summer Lovin'.


Het afdrukje is van Magnolia en komt uit de Summer Memories serie (2012). Ik heb Tilda ingekleurd met m'n nieuwe Faber Castells Polychromes. Ze zijn echt super om mee te kleuren! :) Moet nog wel flink oefenen natuurlijk, maar ben tevreden met mijn eerste resultaten.




Ik heb verschillende mallen gebruikt van Magnolia, Noor! Design en Marianne Design.
En ik heb een stukje van een netje gebruikt waar uien in hebben gezeten. Het heeft wel iets weg van een vissersnet. Dat vond ik wel grappig.

En tot slot nog 2 tekst stempels van Noor! Design uit de Summer lovin' serie.

Na het maken van mijn kaart zag ik de uitdaging op het DT blog van KreaTeja... "Strand!"
Dus daar zend ik hem ook in! :D

Liefs Marit